Crudités met twee zelfgemaakte dips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Crudités met twee zelfgemaakte dips

Crudités met twee zelfgemaakte dips

4 porties | met hummus en tzatziki

Serveer deze week crudités, oftewel rauwkost op z’n Frans! Deze kleurrijke hapjes zien er niet alleen vrolijk uit, maar smaken heerlijk met de zelfgemaakte hummus en tzatziki.

Labels:
Recept
Allergenen :
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 pak(ken)

Kikkererwten

35 gram

Tahin

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

500 gram

Snoeptomaatjes

1 stuk(s)

Paprika

500 gram

Snack wortelen

(Kan bevatten Selderij)

3 tl

Piri-pirikruiden

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2647 kJ
Energie (kcal)633 kcal
Vetten35.9 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers27.5 g
Vezels23.5 g
Eiwitten18.5 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Hoge kom
Staafmixer
Kom
Rasp
Vergiet

Instructies

1
  • Pel de knoflookteen. Pers 1/2 citroen uit boven de keukenmachine of hoge kom.
  • Voeg de kikkererwten, knoflookteen, tahin, 2 el extra vierge olijfolie, piri-piri kruiden, 1/2 zakje gemalen komijn, peper en zout toe aan de keukenmachine of hoge kom.
  • Pureer in 4 - 5 minuten tot een romige hummus in de keukenmachine of met een staafmixer (zie Tip). 

Tip: Blijft de textuur van de hummus korrelig? Voeg 2 el water toe en pureer nog 3 - 4 minuten. 

2
  • Snijd de bieslook fijn. Rasp 1/2 komkommer met een grove rasp. Laat de geraspte komkommer uitlekken in een vergiet en druk met de bolle kant van een lepel het vocht er zoveel mogelijk uit.
  • Voeg de Griekse yoghurt, de geraspte komkommer en de bieslook toe aan een kom. Pers 1/2 citroen uit boven de kom.
  • Meng de tzatziki en breng op smaak met peper en zout. 
3
  • Snijd de komkommer in de lengte door de helft en snijd vervolgens in reepjes. 
  • Snijd de paprika in dunne reepjes.
  • Halveer de snoeptomaatjes.
  • Snijd eventueel de grotere snackwortels doormidden.
4
  • Schep de dips eventueel over in leuke kommen.
  • Besprenkel beide dips met 1 tl extra vierge olijfolie. 
  • Verdeel de groenten over een serveerschaal en serveer met de dips.