Curry-noedelsoep met kokosmelk
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Tags:
Extra Veggies
Family
Plant-Based
Calorie Smart
Allergens:
Gluten
Wheat
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red chili pepper

1 piece

Garlic

½ piece

Red onion

½ sachet(s)

Yellow curry spices

200 g

Vegetable mix with mushrooms

125 milliliters

Coconut milk

2.5 g

Fresh coriander

20 g

Salted peanuts

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

10 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Sunflower oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories670 kcal
Energy (kJ)2802 kJ
Fat40.7 g
Saturated Fat23.8 g
Carbohydrate53.8 g
Sugar12.9 g
Dietary Fiber9.1 g
Protein17.9 g
Salt5.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 200 ml water (zie Tip).
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan per persoon: 1/4 bouillonblokje in 200 ml water.

Roerbakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur.
  • Fruit de rode peper, de rode ui, de knoflook en de gele currykruiden 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en roerbak 4 minuten mee.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft toe of houd apart.

Laten pruttelen
3
  • Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan.
  • Laat de soep 5 – 7 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof.
  • Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels en 1 tl sojasaus per persoon toe aan de soep.
Serveren
4
  • Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep in kommen.
  • Garneer met de koriander, pinda's en gefrituurde uitjes.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje pinda's levert al 20% van de ADH van beide.