Broodje gehaktbal
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje gehaktbal

Broodje gehaktbal

2 porties | met augurk, gefrituurde uitjes, mosterd en smokey mayo

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Tijd voor een oer-Hollands broodje gehaktbal, maar dan op een briochebroodje! Met pikante uienchutney, smokey tomatenketchup, augurk en gefrituurde uitjes.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

40 gram

Pikante uienchutney

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

60 gram

Smokey tomatenketchup

2 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

40 gram

Veldsla

50 gram

Gesneden augurken

30 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

200 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

1 el

Bloem

2 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3854 kJ
Energie (kcal)921 kcal
Vetten58.7 g
waarvan verzadigd20.1 g
Koolhydraten68.8 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels5.6 g
Eiwitten28.3 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Grote kom
Koekenpan met deksel
Kleine kom

Instructies

1
  • Meng in een grote kom het gehakt met de uienchutney, 1 tl mosterd, de panko en de helft van de smokey tomatenketchup. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kneed met je handen en meng de ingrediënten tot een gelijkmatig geheel. 
  • Vorm twee grote gehaktballen en bestrijk ze met een beetje bloem.
2
  • Snijd de briochebroodjes doormidden.
  • Verhit 1 el roomboter in een koekenpan met deksel op hoog vuur. 
  • Plaats de briochehelften met de binnenkant naar beneden in de pan en rooster ze 1 - 2 minuten, of tot de randen lichtbruin beginnen te worden. Haal de broodjes uit de pan en bewaar apart. 
  • Verhit in dezelfde pan 1 el roomboter en bak de gehaktballen 3 - 4 minuten, of tot ze gelijkmatig bruin zijn.
3
  • Zet het vuur laag, dek de pan af en laat 12 - 15 minuten sudderen.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige smokey tomatenketchup.
4
  • Verdeel 1 tl mosterd over de broodjes. 
  • Beleg elk broodje met wat veldsla, augurk, smokey mayonaise en 1 gehaktbal.
  • Garneer met nog wat smokey mayonaise en de gebakken uitjes.