Elfjes in Wonderwoud-saus van spinazie en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Elfjes in Wonderwoud-saus van spinazie en courgette

Elfjes in Wonderwoud-saus van spinazie en courgette

met groene pesto, rode peper en pecorino

Vandaag een pasta met lekker veel spinazie! Je brengt de saus op smaak met groene pesto en Italiaanse kaas. De rode peper geeft het gerecht nog wat extra pit.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Tarwe
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

90 gram

Farfalle

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3143 kJ
Energie (kcal)751 kcal
Vetten37.5 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten73.1 g
waarvan suikers8.4 g
Vezels7.2 g
Eiwitten24 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. 
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de courgette in halve maantjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Kook de pasta 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de courgette toe en bak nog 5 minuten.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Afmaken
3
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat slinken.
  • Voeg vervolgens de pesto, pasta en de helft van de pecorino toe. 
  • Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de overige pecorino.