Fazzoletti is Italiaans voor zakdoekje. Geen toeval dus dat deze pastasoort lijkt op een dichtgevouwen zakdoekje. De Brandt & Levie worst is gekruid met venkel en tijm. Omdat je de worst samen met de groenten in één pan bakt, vermengen de smaken zich met elkaar. Lekker!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Brandt & Levie varkensworst
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Gele paprika
½ stuk(s)
Courgette
¼ stuk(s)
Citroen
90 gram
Fazzoletti
(Bevat Eieren, Gluten)
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fazzoletti.
Snijd de varkensworst in plakken van 1 cm. Snipper de sjalot en snijd de paprika klein. Snijd de courgette in halve plakken. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
Kook ondertussen de fazzoletti in de pan met deksel, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de plakken varkensworst 3 minuten rondom op middelhoog vuur. Voeg de sjalot, paprika en courgette toe bak 4 - 6 minuten mee. Voeg een halve½ el citroensap per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de fazzoletti toe aan de wok of hapjespan. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de citroenrasp.