Fettuccine met warmgerookte makreel en cherrytomaten
Fettuccine met warmgerookte makreel en cherrytomaten

Fettuccine met warmgerookte makreel en cherrytomaten

Je komt de makreel tegen in de Noordzee, Atlantische oceaan, Middellandse Zee, Oostzee en Zwarte Zee. De makreel eet voor-namelijk vislarven en organismen die in plankton zitten. Makreel is rijk aan omega 3-vetzuren en dus heel gezond!

Allergens:
Fish
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Gerookte makreel

(Contains Fish)

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode paprika

125 g

Rode cherrytomaten

2 sprig

Verse oregano

90 g

Fettuccine

(Contains Gluten)

2 tablespoon

Crème fraîche

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)0 kJ
Calories796 kcal
Fat39 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate79 g
Sugar8 g
Dietary Fiber8 g
Protein29 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Wok

Cooking Steps

1

Haal de warmgerookte makreel uit de koelkast. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fettuccine. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes en halveer de cherrytomaten. Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd of hak fijn.

2

Kook de fettuccine, afgedekt, 10 – 12 minuten, bewaar wat kookvocht en giet daarna af.

3

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en oregano 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika en tomaat toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten.

4

Verdeel ondertussen de makreel, met een vork, in kleine stukken.

5

Voeg de crème fraîche en 25 ml kookvocht per persoon toe aan de groenten en laat 1 minuut koken. Roer daarna de fettuccine en het grootste deel van de makreel erdoor.

6

Verdeel de pasta over de borden en verdeel de overige makreel erover.