Je komt de makreel tegen in de Noordzee, Atlantische oceaan, Middellandse Zee, Oostzee en Zwarte Zee. De makreel eet voor-namelijk vislarven en organismen die in plankton zitten. Makreel is rijk aan omega 3-vetzuren en dus heel gezond!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Gerookte makreel
(Contains Fish)
½ unit
Sjalot
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Rode paprika
125 g
Rode cherrytomaten
2 sprig
Verse oregano
90 g
Fettuccine
(Contains Gluten)
2 tablespoon
Crème fraîche
(Contains Milk)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Haal de warmgerookte makreel uit de koelkast. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fettuccine. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes en halveer de cherrytomaten. Ris de blaadjes van de takjes oregano en snijd of hak fijn.
Kook de fettuccine, afgedekt, 10 – 12 minuten, bewaar wat kookvocht en giet daarna af.
Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en oregano 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika en tomaat toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten.
Verdeel ondertussen de makreel, met een vork, in kleine stukken.
Voeg de crème fraîche en 25 ml kookvocht per persoon toe aan de groenten en laat 1 minuut koken. Roer daarna de fettuccine en het grootste deel van de makreel erdoor.
Verdeel de pasta over de borden en verdeel de overige makreel erover.