Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
100 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Appel
75 gram
Franse roombrie
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Flammkuchen
(Bevat Tarwe)
25 gram
Biologische zure room
¼ head
Lollo biondo
125 gram
Gekookte rode bieten
10 gram
Cranberry-pittenmix
20 gram
Veldsla
1 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne plakjes.
Verwarm per persoon 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en de plakjes appel 10 - 12 minuten met een flinke snuf zout, tot de appel bruin en zacht is.
Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.
Kook de sperziebonen 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, spoel met koud water en bewaar apart. Snijd ondertussen de brie in dunne plakken.
Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de zure room over de flammkuchen. Beleg met de ui en de appel en leg 2/3 van de plakken brie erop (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en bak 8 – 10 minuten in de oven.
Tip: Houd je van zoet? Besprenkel de flammkuchen dan met een beetje honing naar smaak.
Snijd de lollo biondo grof en snijd de voorgekookte rode biet in blokjes van 2 cm. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 el witte balsamicoazijn en 1 tl honing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de sperziebonen, lollo biondo, rode biet, cranberry-pittenmix, veldsla en de overige plakken brie met de dressing.
Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de salade.