Flammkuchen met serranoham
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flammkuchen met serranoham

Flammkuchen met serranoham

2 porties | met gedroogde vijgen en crema di balsamico

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Met flammkuchen valt eindeloos te combineren! Deze versie met serranoham en gedroogde vijgen is onweerstaanbaar.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

160 gram

Serranoham

1 stuk(s)

Sjalot

100 gram

Biologische zure room

40 gram

Gedroogde vijgenstukjes

15 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)550 kcal
Energie (kJ)2302 kJ
Vetten15.8 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten63.6 g
waarvan suikers18.1 g
Vezels2.7 g
Eiwitten35.1 g
Zout5.2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Voeg de vijgen toe aan een kleine kom met een bodempje water en laat wellen tot gebruik. Snijd de sjalot in halve ringen.

2

Besmeer de flammkuchen met de zure room. Verdeel de sjalot erover.

3

Bak de flammkuchen in 8 - 10 minuten goudbruin in de oven. Voeg de laatste 2 minuten de gedroogde vijgenstukjes toe.

4

Snijd de flammkuchen in stukken en garneer met de serranoham. Verdeel de crema di balsamico erover.