Foe yong hai is een typisch Chinees gerecht op basis van omelet en zoetzure tomatensaus. Deze klassieker ga je niet afhalen maar maak je makkelijk zelf! Je eet hem niet met rijst maar met noedels. De Oosterse groentemix en ananas maken het tot een Chinees festijn!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1
Knoflookteen
1
Ananasringen
2
Ei
(Bevat Eieren)
200
Chinese groentemix
(Kan bevatten Selderij)
10
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
½
Tomatenpuree
75
Noedels
(Bevat Gluten)
125
Groentebouillon
Peper en zout
1
Zonnebloemolie
1
Honing
1.5
Ketjap manis
Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de ananas in kleine stukjes. Kluts de eieren in een grote kom. Voeg de Oosterse groentemix toe aan het ei en breng op smaak met peper en sojasaus.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel (zie tip) en fruit de helft van de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg het ei met de groenten toe en laat, afgedekt, 15 minuten op laag vuur stollen. Verdeel met een spatel de omelet de laatste 2 minuten in grove stukken.
Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Verhit de overige zonnebloemolie in een steelpan en fruit de overige knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 30 seconden mee. Voeg de ananas, bouillon, honing en ketjapsaus toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in ongeveer 3 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af onder koud water en besprenkel eventueel met een scheutje zonnebloemolie om kleven te voorkomen.
Verdeel de noedels over de borden. Serveer met het ei en schenk de saus erover.