Franse stijl uiensoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Franse stijl uiensoep

Franse stijl uiensoep

4 porties | met cheesy toast

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 4 personen.

Labels:
Recept
Allergenen :
Sulfiet
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

6 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

185 ml

Witte wijn

(Bevat Sulfiet)

1 stuk(s)

Laurierblad

5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Pikante uienchutney

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1000 ml

Zoutarme runderbouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Plantaardige margarine

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2969 kJ
Energie (kcal)710 kcal
Vetten23.3 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten103.1 g
waarvan suikers28.9 g
Vezels24.3 g
Eiwitten21.7 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Soeppan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de margarine en olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui toe en bak al roerend 15 - 20 minuten.
  • Voeg de knoflook en tijm toe en bak nog 1 - 2 minuten.
2
  • Voeg de witte wijn, de uienchutney en het laurierblad toe en laat 1 minuut sudderen.
  • Voeg de bouillon toe en laat de soep 30 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd het brood in sneetjes en leg de sneetjes op een bakplaat met bakpapier.
  • Beleg de sneetjes met de Goudse kaas en rasp de Parmigiano Reggiano eroverheen.
  • Bak 5 - 6 minuten in de oven, of tot de kaas volledig gesmolten is.
4
  • Verwijder de takjes tijm en het laurierblad uit de pan.
  • Serveer de soep in kommen en voeg eventueel extra peper naar smaak toe.
  • Leg een sneetje kaas-toast op elke soepkom en serveer de overige sneetjes ernaast.