Fusion bao buns met butter chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusion bao buns met butter chicken

Fusion bao buns met butter chicken

2 porties | met zoetzure rode ui en koriander

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Bao-broodje

(Bevat Tarwe)

2 stuk(s)

Kippendijfilet

150 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

1

Tomatenpuree

10 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

Rodewijnazijn

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3076 kJ
Energie (kcal)735 kcal
Vetten34.1 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten77.9 g
waarvan suikers25.3 g
Vezels4.7 g
Eiwitten30.9 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Meng in een kom de rodewijnazijn en suiker. Voeg de ui toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed en zet apart zodat de smaken kunnen intrekken. Roer af en toe door.
2
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg het kerriepoeder en de Afrikaanse kruidenmix toe en bak 1 minuut. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut verder.
  • Snijd ondertussen de kip in stukken van 1 cm. Doe de kip in de koekenpan en bak 3 - 4 minuten.
  • Voeg de kookroom en de honing toe. Roer goed door, zet het vuur hoger en bak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Bak ondertussen de bao buns 4 - 5 minuten in de oven.
  • Snijd de koriander fijn.
4
  • Open de bao buns voorzichtig en vul ze met de kip en de romige saus.
  • Garneer met de ingelegde ui en de koriander.