Fusilli met köfte-gekruid rundvlees en aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusilli met köfte-gekruid rundvlees en aubergine

Fusilli met köfte-gekruid rundvlees en aubergine

met Parmigiano Reggiano, cherrytomaten en peterselie

Het rundergehakt in dit gerecht is alvast gekruid met köftekruiden – deze Turkse kruidenmix met komijn, kardemom en munt vult je keuken met heerlijke aroma’s!

Labels:
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren fusilli

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Lupine, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

200 ml

Water

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3151 kJ
Energie (kcal)753 kcal
Vetten27.2 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten81.3 g
waarvan suikers20.9 g
Vezels14 g
Eiwitten38.1 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Large Frying Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Aubergine bakken
2
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak het gehakt in 3 minuten los.
  • Voeg de aubergine toe en bak 6 - 8 minuten verder.
  • Voeg de helft van de Midden-Oosterse kruidenmix toe en bak nog 2 minuten.
Saus maken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 2 - 3 minuten.
  • Blus af met de balsamicoazijn en giet de aangegeven hoeveelheid water erbij.
  • Voeg de cherrytomaten toe en plet de tomaten zodat het sap vrijkomt.
  • Voeg de pasta, de honing en de overige Midden-Oosterse kruidenmix toe. Laat 10 - 12 minuten pruttelen.
Serveren
4
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano en snijd de peterselie fijn.
  • Roer het gehakt en de aubergine door de pasta. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over diepe borden. Garneer met de Parmigiano Reggiano en de peterselie.