Fusion taco's met varkensgehakt en honing-gemberdressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fusion taco's met varkensgehakt en honing-gemberdressing

Fusion taco's met varkensgehakt en honing-gemberdressing

met gefrituurde uitjes, sesammayonaise en salade

Vissaus is een zoute smaakmaker die veel voorkomt in de Zuidoost-Aziatische keuken. Je eten zal er echter niet merkbaar visachtig door smaken. In plaats daarvan zorgt het voor een subtiele hartige, umami smaak.

Allergenen :
Tarwe
Vis
Mosterd
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd)

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

¼ stuk(s)

Limoen

50 gram

Paprikareepjes

½ stuk(s)

Wortel

15 ml

Honing-gemberdressing

(Bevat Mosterd)

½ head

Botersla

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3920 kJ
Energie (kcal)937 kcal
Vetten55.4 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten78.5 g
waarvan suikers18.3 g
Vezels8.5 g
Eiwitten28.8 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Rasp
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Gehakt bakken
1
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 minuut.
  • Voeg de paprikareepjes en het gehakt toe en bak in 5 minuten los.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Groenten bereiden
2
  • Snijd de helft van de limoen in partjes. Pers het sap van de andere helft uit boven een kleine kom.
  • Voeg de suiker en vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) toe aan de pan (zie Tip).
  • Proef en voeg limoensap naar smaak toe. Roer goed door.
  • Rasp ondertussen de wortel en snijd de sla in grove stukken.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat dan de vissaus achterwege.

Salade maken
3
  • Voeg de wortel en sla toe aan een saladekom.
  • Voeg de honing-gemberdressing toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de mayonaise en sesamolie toe aan een kleine kom.
Serveren
4
  • Vul de tortilla's met het gehakt en wat van de salade (zie Tip).
  • Besprenkel met de sesammayonaise en garneer met de gefrituurde uitjes.
  • Serveer met de limoenpartjes en de overige salade.

Tip: Je kunt de tortilla's eventueel ook opwarmen in de magnetron of een koekenpan.