Garnalen in kruidige curry
Garnalen in kruidige curry

Garnalen in kruidige curry

met rijst, citroen en verse koriander

Wist je dat de courgette familie is van de pompoen? Daarom wordt courgette ook wel mergpompoen genoemd.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Soy
Wheat
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Courgette

½ piece

Onion

75 g

Basmati rice

5 g

Ginger paste

125 milliliters

Coconut milk

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Tomato

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

¼ piece

Lemon

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

⅓ sachet(s)

Garam Masala

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2909 kJ
Calories695 kcal
Fat30.1 g
Saturated Fat20.8 g
Carbohydrate79.8 g
Sugar15.3 g
Dietary Fiber4.5 g
Protein23 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen.
  • Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg 1 tl garam masala per persoon toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de gemberpuree, knoflook, ui en courgette toe en roerbak 1 - 2 minuten.
Curry afmaken
3
  • Blus af met de kokosmelk, de zoete Aziatische saus en 1/2 el wittewijnazijn per persoon.
  • Verlaag het vuur, meng goed door en laat 5 - 6 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de tomaat in blokjes, de koriander fijn en de citroen in partjes.
  • Voeg de garnalen en de helft van de tomaat toe aan de curry en verwarm 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

 

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de garnalencurry erbovenop.
  • Garneer met de koriander, de overige tomaat en de citroenpartjes.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?