Dit gerecht bevat 250 g broccoli per portie. Levert je dat meer of minder vitamine C dan de ADH? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën. Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door sjalot.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Jasmine rice
200 g
Broccoli
1 cm
Fresh ginger
½ piece
Lime
10 g
Salted peanuts
3 piece
Garlic
½ piece
Shallot
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
100 g
Shrimp
¼ tablespoon
Olive oil
2 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 tablespoon
Sunflower oil
1 teaspoon
White balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af als het nodig is en laat zonder deksel uitstomen.
Breng ondertussen 300 ml water per persoon aan de kook in een andere pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes. Halveer de roosjes vervolgens in de lengte en snijd de steel in blokjes. Rasp de gember of schil en snijd fijn. Pers de limoen uit. Hak de pinda's grof en snijd de knoflook fijn. Snijd de sjalot in halve ringen.
Tip: Houd je van knapperige broccoli? Kook de broccoli dan niet, maar bak hem alleen in stap 4. Verleng de baktijd dan met 2 - 4 minuten.
Voeg de broccoli toe aan de pan met deksel en kook 3 minuten. Giet af en spoel onder koud water. Maak ondertussen een dressing in een kom van de sojasaus, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon: 1 1/2 tl gember, 2 tl limoensap en 1/2 el zonnebloemolie. Voeg de gehakte pinda's toe.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de sjalot en broccoli 6 – 8 minuten. Voeg de laatste minuut de knoflook en de overige gember toe. Breng op smaak met peper en zout.
Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?
Verdeel de rijst over de borden en leg de broccoli erop. Garneer met de garnalen en besprenkel met de gember-limoendressing.
Tip: Deze maaltijd bevat 250 gram broccoli per portie. Wist je dat deze hoeveelheid broccoli meer dan 100% van de ADH vitamine C bevat?