Garnalen met gember-limoendressing
Garnalen met gember-limoendressing

Garnalen met gember-limoendressing

met gewokte broccoli, rijst en pinda's

Dit gerecht bevat 250 g broccoli per portie. Levert je dat meer of minder vitamine C dan de ADH? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën. Door beperkingen in de leveringen is de bosui in dit recept vervangen door sjalot.

Tags:
Family
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

200 g

Broccoli

1 cm

Fresh ginger

½ piece

Lime

10 g

Salted peanuts

3 piece

Garlic

½ piece

Shallot

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

100 g

Shrimp

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olive oil

2 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories779 kcal
Energy (kJ)3259 kJ
Fat23 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate104 g
Sugar10 g
Dietary Fiber10.7 g
Protein33 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Bowl
Wok or sautépan
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af als het nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Breng ondertussen 300 ml water per persoon aan de kook in een andere pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes. Halveer de roosjes vervolgens in de lengte en snijd de steel in blokjes. Rasp de gember of schil en snijd fijn. Pers de limoen uit. Hak de pinda's grof en snijd de knoflook fijn. Snijd de sjalot in halve ringen.

Tip: Houd je van knapperige broccoli? Kook de broccoli dan niet, maar bak hem alleen in stap 4. Verleng de baktijd dan met 2 - 4 minuten.

Dressing maken
3

Voeg de broccoli toe aan de pan met deksel en kook 3 minuten. Giet af en spoel onder koud water. Maak ondertussen een dressing in een kom van de sojasaus, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon: 1 1/2 tl gember, 2 tl limoensap en 1/2 el zonnebloemolie. Voeg de gehakte pinda's toe.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Broccoli roerbakken
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de sjalot en broccoli 6 – 8 minuten. Voeg de laatste minuut de knoflook en de overige gember toe. Breng op smaak met peper en zout.

Garnalen bakken
5

Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en leg de broccoli erop. Garneer met de garnalen en besprenkel met de gember-limoendressing.

Tip: Deze maaltijd bevat 250 gram broccoli per portie. Wist je dat deze hoeveelheid broccoli meer dan 100% van de ADH vitamine C bevat?