Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Begin je feestdiner met een klassieker: de garnalencocktail. Naast de onmisbare noordzeegarnalen en cocktailsaus, maak je dit voorgerecht klaar met avocado voor een extra volle smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Noordzeegarnalen
60 gram
Whiskeysaus
1 stuk(s)
Ui
10 gram
Verse dille & bieslook
1 stuk(s)
Citroen
50 gram
Radicchio en ijsbergsla
0.3 tl
Paprikapoeder
1 stuk(s)
Avocado
2 tl
Rodewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
2 tl
Suiker
2 tl
Zout
Knip per persoon 1 cm dille en bieslook af om later voor de garnering te gebruiken. Snijd de rest van de dille en bieslook fijn. Snijd uit het midden van de citroen 2 dunne plakjes en bewaar voor de garnering. Pers de rest van de citroen uit.
Halveer de rode ui. Snipper één helft en snijd de andere in halve ringen. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg de halve uiringen toe aan een kleine kom en meng met 2 el water, 2 tl suiker, 2 tl rodewijnazijn en 2 tl zout. Schep af en toe om en bewaar tot het serveren.
Voeg de avocadoblokjes toe aan een kom. Breng op smaak met 1/2 tl citroensap per persoon en peper en zout. Meng in een kleine kom de noordzeegarnalen met de verse kruiden, de gesnipperde ui, 1 mespuntje paprikapoeder en de whiskeysaus. Voeg naar smaak het overige citroensap toe.
Verdeel de slamix over 2 (cocktail)glazen. Verdeel de avocado en vervolgens het garnalenmengsel over de glazen. Garneer met de overige verse kruiden en de ingelegde rode ui. Serveer met het plakje citroen. Bestrooi met een mespuntje paprikapoeder (zie Tip).
Tip: Gebruik een zeefje om een mooi dun laagje paprikapoeder over de cocktails te strooien.