Gebakken camembert met honing, harissa en granaatappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken camembert met honing, harissa en granaatappel

Gebakken camembert met honing, harissa en granaatappel

Om te delen | met zelfgemaakte tzatziki, stokbrood en crudité

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze gebakken camembert met honing-harissatopping en de zelfgemaakte tzatziki gaan perfect samen! Je serveert het met knapperig stokbrood en crudités.

Labels:
Recept
Allergenen :
Rogge
Tarwe
Gerst
Haver
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Stokbrood - meergranen

(Bevat Rogge, Tarwe, Gerst, Haver Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Gluten, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Granaatappel

30 gram

Harissa

10 gram

Verse tijm en oregano

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

10 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Paprika

240 gram

Franse camembert

(Bevat Melk (inclusief lactose))

250 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4138 kJ
Energie (kcal)989 kcal
Vetten37.8 g
waarvan verzadigd23.3 g
Koolhydraten106.1 g
waarvan suikers25.2 g
Vezels15.2 g
Eiwitten44.8 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Aluminiumfolie
Kleine kom
Kom
Rasp

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Haal de camembert uit de verpakking en wikkel in aluminiumfolie, maar laat de bovenkant open. Leg in een ovenschaal.
  • Gebruik een scherp mes om een ruitpatroon in de bovenkant van de camembert te snijden, maar laat 2 cm van de zijkant heel.
2
  • Meng in een kleine kom de honing, harissa en een snufje zout.
  • Ris de oregano- en tijmblaadjes van de takjes.
  • Schep het harissamengsel in het midden van de camembert.
  • Besprenkel met de oregano- en tijmblaadjes en breng eventueel op smaak met zout.
3
  • Bak de camembert en baguette 6 - 8 minuten in de oven. De camembert is klaar wanneer deze lichtjes gesmolten is in het midden.
  • Snijd ondertussen de bieslook fijn en rasp de helft van de komkommer.
  • Voeg de Griekse yoghurt, geraspte komkommer en het grootste deel van de bieslook toe aan een kom. Pers 1/2 limoen uit boven de kom en meng goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout en garneer met de overige bieslook.
4
  • Rol de granaatappel al duwend over het aanrecht zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil. Garneer de camembert met de granaatappelpitjes.
  • Snijd de paprika en de overige komkommer in reepjes.
  • Serveer de camembert met de baguette, tzatziki, komkommer, paprika en tomaten.