Gebakken roodbaarsfilet met salade van kalettes en krieltjes
Gebakken roodbaarsfilet met salade van kalettes en krieltjes

Gebakken roodbaarsfilet met salade van kalettes en krieltjes

Vandaag ga je met bijzondere groenten koken, namelijk: kalettes. Dit zijn kleine kooltjes met paars-groene bladeren die je bakt en mengt met appel en een frisse mosterd-munt-dressing. Kalettes zijn een kruising tussen spruiten en boerenkool en passen perfect bij roodbaars en krieltjes!

Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Roodbaarsfilet met huid

(Contains Fish)

250 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Rode ui

½ unit

Appel

4 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

150 g

Kalettes

Not included in your delivery

1 unit

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Mosterd

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2875 kJ
Calories689 kcal
Fat29 g
Saturated Fat5.9 g
Carbohydrate68 g
Sugar15.2 g
Dietary Fiber12 g
Protein31 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Wok with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Haal de roodbaarsfilet uit de koelkast, controleer op graatjes en verwijder deze. Was vervolgens de aardappelen (annabelle) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 - 30 minuten. Schep tussen-door regelmatig om en haal na 20 minuten de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snipper ondertussen de rode ui. Snijd of hak de munt fijn. Maak in een kom een dressing van de munt, extra vierge olijfolie, mosterd en witte bal-samicoazijn. Snijd de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

3

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de kalettes en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor regelmatig om.

4

Verhit vervolgens de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de roodbaarsfilet 3 - 4 minuten op de velkant krokant, draai om en bak nog 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de kalettes en dressing toe aan de saladekom en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelen en salade over de borden. Serveer met de roodbaarsfilet.