Zeekraal heeft een zachte en zilte smaak. Let dus goed op met het toevoegen van extra zout in dit gerecht, omdat deze groente zelf al veel zout bevat. In de zomer is zeekraal verkrijgbaar uit Nederland. Je serveert de zeekraal met verse dille en schelvis. Wil je meer weten over de schelvis? Kijk dan op het etiket!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Aardappelen
50 g
Zeekraal
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
1 unit
Tomaat
2 sprig
Verse dille
(May be present Celery)
½ unit
Citroen
1 unit
Schelvisfilet zonder huid
(Contains Fish)
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
drizzle
Melk
(Contains Milk)
Schil of was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel met een beetje zout. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Was de zeekraal en snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de tomaat in parten. Hak de dille fijn en bewaar apart. Pers de citroen uit.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schelvis 2 - 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.
Stamp de aardappelen tot een fijne puree. Voeg de roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de helft van de dille toe aan de puree.
Verdeel de zeekraal en aardappelpuree over de borden. Serveer met de schelvis en garneer met de overige dille.