Gebakken schelvis met zeekraal en aardappelpuree
Gebakken schelvis met zeekraal en aardappelpuree

Gebakken schelvis met zeekraal en aardappelpuree

Een ziltig gerecht met verse dille

Zeekraal heeft een zachte en zilte smaak. Let dus goed op met het toevoegen van extra zout in dit gerecht, omdat deze groente zelf al veel zout bevat. In de zomer is zeekraal verkrijgbaar uit Nederland. Je serveert de zeekraal met verse dille en schelvis. Wil je meer weten over de schelvis? Kijk dan op het etiket!

Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Aardappelen

50 g

Zeekraal

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Tomaat

2 sprig

Verse dille

(May be present Celery)

½ unit

Citroen

1 unit

Schelvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

drizzle

Melk

(Contains Milk)

Nutrition Values

/ per serving
Calories519 kcal
Energy (kJ)2172 kJ
Fat16 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate54 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein35 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Schil of was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel met een beetje zout. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Was de zeekraal
2

Was de zeekraal en snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de tomaat in parten. Hak de dille fijn en bewaar apart. Pers de citroen uit.

Bak de groenten
3
  1. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de zeekraal en ui 2 minuten op hoog vuur. Draai het vuur lager, voeg de knoflook, tomaat en 1 tl citroensap per persoon toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper.
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schelvis 2 - 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.

Pureer de aardappelen
5

Stamp de aardappelen tot een fijne puree. Voeg de roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de helft van de dille toe aan de puree.

Garneer de maaltijd
6

Verdeel de zeekraal en aardappelpuree over de borden. Serveer met de schelvis en garneer met de overige dille.