Wist je dat ciabatta ook het Italiaanse woord is voor pantoffel? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ stuk(s)
Ui
3 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Rundergehakt met köftekruiden
200 gram
Italiaanse groentemix
1 stuk(s)
Bruin tarwebroodje
200 gram
Passata
⅓ zakje(s)
Italiaanse kruiden
15 gram
Geraspte belegen kaas
1 stuk(s)
Tomaat
4 ml
Olijfolie met balsamico
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
0.13 stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het rundergehakt, de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Roer het gehakt goed los. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten. Halveer de ciabatta's en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de halve ciabatta 3 – 4 minuten in de oven.
Voeg de passata toe aan de groenten, verkruimel het runderbouillonblokje erboven en voeg de Italiaanse kruiden toe. Meng alles goed en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel. Proef en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel daarna over de halve ciabatta's. Verdeel de geraspte kaas over de broodjes en bak nog 2 - 3 minuten bovenin de oven.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege of gebruik natriumarme bouillon.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom de olijfolie met balsamico met de tomaat. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de halve broodjes over de borden en serveer de frisse tomaat erbij.
Tip: Wist je dat men gemiddeld nog geen 150 gram groente eet per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Jij hoeft je geen zorgen te maken - dit gerecht bevat ruim 300 gram groente per portie.