Wist je dat ciabatta ook het Italiaanse woord is voor pantoffel? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ piece
Red onion
3 piece
Garlic
100 g
Beef mince with kofta seasoning
200 g
Italian vegetable mix
1 piece
Wholewheat bread roll
200 g
Passata
⅓ sachet(s)
Italian seasoning
15 g
Grated mature cheese
1 piece
Tomato
4 milliliters
Olive oil with balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
0.13 piece
Low sodium beef stock cube
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het rundergehakt, de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Roer het gehakt goed los. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten. Halveer de ciabatta's en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de halve ciabatta 3 – 4 minuten in de oven.
Voeg de passata toe aan de groenten, verkruimel het runderbouillonblokje erboven en voeg de Italiaanse kruiden toe. Meng alles goed en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel. Proef en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel daarna over de halve ciabatta's. Verdeel de geraspte kaas over de broodjes en bak nog 2 - 3 minuten bovenin de oven.
Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege of gebruik natriumarme bouillon.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom de olijfolie met balsamico met de tomaat. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de halve broodjes over de borden en serveer de frisse tomaat erbij.
Tip: Wist je dat men gemiddeld nog geen 150 gram groente eet per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Jij hoeft je geen zorgen te maken - dit gerecht bevat ruim 300 gram groente per portie.