Gegratineerd broodje rundergehakt
Gegratineerd broodje rundergehakt

Gegratineerd broodje rundergehakt

met bruine ciabatta, gemengde groenten en een salade

Wist je dat ciabatta ook het Italiaanse woord is voor pantoffel? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ piece

Red onion

3 piece

Garlic

100 g

Beef mince with kofta seasoning

200 g

Italian vegetable mix

1 piece

Wholewheat bread roll

200 g

Passata

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

15 g

Grated mature cheese

1 piece

Tomato

4 milliliters

Olive oil with balsamic vinegar

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

0.13 piece

Low sodium beef stock cube

Nutrition Values

Calories699 kcal
Energy (kJ)2925 kJ
Fat33 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate51 g
Sugar16 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein44 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het rundergehakt, de ui en de knoflook 1 - 2 minuten. Roer het gehakt goed los. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten. Halveer de ciabatta's en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de halve ciabatta 3 – 4 minuten in de oven.

Broodje beleggen
3

Voeg de passata toe aan de groenten, verkruimel het runderbouillonblokje erboven en voeg de Italiaanse kruiden toe. Meng alles goed en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel. Proef en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel daarna over de halve ciabatta's. Verdeel de geraspte kaas over de broodjes en bak nog 2 - 3 minuten bovenin de oven.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege of gebruik natriumarme bouillon.

Serveren
4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom de olijfolie met balsamico met de tomaat. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de halve broodjes over de borden en serveer de frisse tomaat erbij.

Tip: Wist je dat men gemiddeld nog geen 150 gram groente eet per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Jij hoeft je geen zorgen te maken - dit gerecht bevat ruim 300 gram groente per portie.