Gegrilde maiskolf met fetasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gegrilde maiskolf met fetasaus

Gegrilde maiskolf met fetasaus

2 porties | met gerookte paprika en verse peterselie

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze maiskolven kun je in de oven bereiden, maar zijn natuurlijk ook een smaakvol bijgerecht tijdens een barbecue! De dip maak je zelf van feta, aioli en verse peterselie.

Labels:
Recept
BBQ-proof
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd5 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Maiskolf

100 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

3 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2288 kJ
Energie (kcal)547 kcal
Vetten45.7 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten19.3 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels4.5 g
Eiwitten12.5 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Kleine kom
Blender
Serveerschaal

Instructies

1
  • Verwijder de bladeren, de onderkant en eventuele draden van de maiskolven.
  • Meng in een kleine kom de olijfolie met de gerookte paprika, peper en zout.
  • Verdeel de olie gelijkmatig over de mais. 
2
  • Verwarm de barbecue voor (zie Tip).
  • Leg de maiskolven op de barbecue en rooster 15 - 20 minuten. Keer de mais elke 5 minuten om.

Tip: Je kunt de mais ook in de oven roosteren. Wikkel de maiskolven dan in aluminiumfolie en rooster ze 25 - 30 minuten in de oven.

3
  • Meng de feta en aioli 2 - 3 minuten in een blender tot een zacht geheel.
  • Hak de peterselie fijn.
4
  • Verdeel de maiskolven over een serveerschaal.
  • Verdeel de fetasaus erover en garneer met de verse peterselie.
  • Breng op smaak met peper en zout.