Gehaktballetjes in tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

om te delen | met verse bladpeterselie

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Gehaktballetjes met Spaanse kruiden in een zelfgemaakte tomatensaus! Heerlijk bij tapas, als bijgerecht of bij de borrel.

Labels:
Recept

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

200 gram

Passata

1.5 tl

Paprikapoeder

12 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1947 kJ
Energie (kcal)465 kcal
Vetten35.4 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten8.2 g
waarvan suikers4.9 g
Vezels2.1 g
Eiwitten28.7 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan

Instructies

1
  • Pers de knoflookteen of snijd fijn.
  • Snijd de verse bladpeterselie fijn. 
2
  • Verhit ondertussen 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 4 - 5 minuten rondom bruin. 
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. 
  • Verlaag het vuur en voeg de passata toe.
  • Voeg vervolgens 1 1/2 tl paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat 5 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus.
4
  • Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus in een serveerschaal. 
  • Garneer met de verse peterselie.