Gepaneerde kabeljauw met geroosterde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepaneerde kabeljauw met geroosterde groenten

Gepaneerde kabeljauw met geroosterde groenten

en knoflook-gemberrijst en furikake

Wist je dat kabeljauw in zoutwater zwemt en behoort tot de magere vissoorten? Deze filet is laag in vet en hoog in eiwit!

Allergenen :
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Wortel

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Sambal

2 el

Bloem

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)736 kcal
Energie (kJ)3078 kJ
Vetten21.1 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten100.6 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels7.9 g
Eiwitten32.1 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Pan met deksel
Diep bord
Keukenpapier
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Groenten bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in partjes, de paprika in reepjes en wortel in dunne schijfjes. Meng in een kom de groenten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en zet apart.

Rijst koken
2

Schil de gember en rasp of snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten staan.

Vis paneren
3

Bak de groenten 15 - 20 minuten in de voorverwarmde oven. Dep de vis met keukenpapier droog. Pak 3 diepe borden. Voeg 1 el bloem per persoon toe aan het eerste bord. Meng in het tweede bord per persoon: 1 el bloem met 2 el koud water tot een glad beslag. Meng in een derde diep bord de panko met peper en zout naar smaak. Haal de vis eerst door de bloem en zorg dat hij rondom helemaal bedekt is. Haal de vis vervolgens door het beslag van bloem en water en tot slot door de panko. Leg de gepaneerde vis op een bord.

Groenten roosteren
4

Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus, honing en sambal in een kleine kom (zie Tip). Haal de bakplaat met groenten uit de oven, giet het honing-sojamengsel erover en meng goed. Zet weer terug in de oven en bak verder tot de groenten klaar zijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Vis bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de vis toe en bak 2 - 3 minuten per kant, of tot de vis goudbruin is.

Serveren
6

Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Serveer de vis op de rijst. Garneer met de furikake.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.