Geroosterde groenten met Midden-Oosterse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geroosterde groenten met Midden-Oosterse kruiden

Geroosterde groenten met Midden-Oosterse kruiden

4 porties | met verse kruiden, granaatappel en tahinsaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten. Kies voor deze geroosterde groenten en waan je in Midden-Oosterse sferen. De granaatappelpitten, verse kruiden en tahinsaus maken het helemaal af!

Labels:
Recept
BBQ-proof
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Ui

500 gram

Kastanjechampignons

1 stuk(s)

Paprika

20 gram

Verse bladpeterselie, koriander en oregano

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Granaatappel

1 stuk(s)

Courgette

40 gram

Tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1932 kJ
Energie (kcal)462 kcal
Vetten31.8 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten22.7 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels11.4 g
Eiwitten12 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Kleine kom
Serveerschaal

Instructies

1
  • Snijd de courgette in grove stukken.
  • Halveer de champignons.
  • Snijd de ui in partjes.
  • Snijd de paprika in blokjes.
2
  • Steek de barbecue aan (zie Tip).
  • Leg de groenten op een groot stuk aluminiumfolie.
  • Meng de groenten met de Midden-Oosterse kruidenmix en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vouw het aluminiumfolie dicht en rooster de groenten 30 - 35 minuten op de barbecue.

Tip: Je kunt de groenten ook in de voorverwarmde oven op 200 graden roosteren. De bereidingswijze blijft verder hetzelfde.

3
  • Snijd de verse kruiden fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Meng in een kleine kom de verse kruiden en knoflook met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Rol de granaatappel al duwend over het aanrecht zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
4
  • Verdeel de groenten over een serveerschaal.
  • Strooi de granaatappelpitjes eroverheen. 
  • Garneer met de kruidenolie en de tahinsaus.