Gesmoorde koolvis met romige witlof en aardappelen
Gesmoorde koolvis met romige witlof en aardappelen

Gesmoorde koolvis met romige witlof en aardappelen

Smoren is een oude bereidingswijze waarbij groenten, vis en/of vlees op laag vuur in vocht gegaard worden. Door op deze wijze je vis te garen blijft de structuur mooi en blijft het lekker sappig. Vandaag kook je er aardappelen bij en garneer je de maaltijd met knapperige bosuitjes.

Allergens:
Fish
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

3 unit

Bosui

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Witlof

1 unit

Koolvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

¼ tablespoon

Alpro Cuisine

(Contains Soy)

30 g

Veldsla

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Mosterd

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories620 kcal
Energy (kJ)2594 kJ
Fat29 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate55 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein29 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok with Lid
Casserole with Lid
Bowl

Cooking Steps

1

Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in stukken van 3 cm. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat in 12 - 15 minuten gaarkoken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de witlof
2

Snijd de bosui in grove ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de witlof in kwarten, verwijder de kern en snijd de witlof in brede repen van 2 cm. Snijd elk stuk koolvis in 4 gelijke stukken.

3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit het grootste deel van de bosui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de witlof toe en bak 4 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de Alpro cuisine toe
4

Voeg vervolgens de mosterd en de Alpro cuisine toe. Leg de koolvis op de groenten en laat, afgedekt, nog 6 - 8 minuten smoren.

Meng de veldsla in een kom
5

Meng ondertussen in een saladekom de veldsla met de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de bosui
6

Verdeel de aardappelen, gesmoorde koolvis en groenten over de borden en garneer met de overige bosui.