Smoren is een oude bereidingswijze waarbij groenten, vis en/of vlees op laag vuur in vocht gegaard worden. Door op deze wijze je vis te garen blijft de structuur mooi en blijft het lekker sappig. Vandaag kook je er aardappelen bij en garneer je de maaltijd met knapperige bosuitjes.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
3 unit
Bosui
1 unit
Knoflookteen
1 unit
Witlof
1 unit
Koolvisfilet zonder huid
(Contains Fish)
¼ tablespoon
Alpro Cuisine
(Contains Soy)
30 g
Veldsla
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Mosterd
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in stukken van 3 cm. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat in 12 - 15 minuten gaarkoken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de bosui in grove ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de witlof in kwarten, verwijder de kern en snijd de witlof in brede repen van 2 cm. Snijd elk stuk koolvis in 4 gelijke stukken.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit het grootste deel van de bosui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de witlof toe en bak 4 minuten op middelhoog vuur.
Voeg vervolgens de mosterd en de Alpro cuisine toe. Leg de koolvis op de groenten en laat, afgedekt, nog 6 - 8 minuten smoren.
Meng ondertussen in een saladekom de veldsla met de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelen, gesmoorde koolvis en groenten over de borden en garneer met de overige bosui.