Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten
Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

met gebakken aardappeltjes, mini-romatomaten en paprika

Romatomaten worden ook wel pomodoritomaten genoemd, wat letterlijk 'gouden appels' betekent. De naam doet dus niks onder aan de heerlijke volle smaak!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Potatoes

½ sprig

Fresh rosemary

½ piece

Onion

½ piece

Bell pepper

1 piece

Portobello mushroom

40 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

50 g

Mini Roma tomatoes

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2642 kJ
Calories631 kcal
Fat28.6 g
Saturated Fat9.1 g
Carbohydrate70.5 g
Sugar10.7 g
Dietary Fiber15.5 g
Protein18.5 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Oven Dish

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Ris de naalden van de rozemarijntakjes en snijd fijn. Was de aardappelen grondig en snijd in lange smalle partjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 30 - 35 minuten.
  • Haal de laatste 15 minuten het deksel van de pan.

Tip: Zet het vuur eventueel hoger om de aardappelen sneller te garen. Let dan wel goed op dat de aardappelen niet verbranden en schep regelmatig om.

Portobello bakken
2
  • Snijd de ui in ringen. Halveer de mini-romatomaten. Snijd de paprika in blokjes.
  • Leg de portobello met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier.
  • Vul de portobello met de geitenkaas en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de honing over de portobello met geitenkaas. Bak de portobello 18 - 20 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat verse geitenkaas minder zout bevat dan gewone kaas? De perfecte vervanger voor een zoutarm dieet dus.

Afmaken
3
  • Meng ondertussen de mini-romatomaten, ui, en paprika met de zwarte balsamicoazijn en de overige olijfolie in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de ovenschaal de laatste 15 minuten in de oven bij de portobello.
  • Strooi 5 minuten voor het einde van de baktijd de walnootstukjes over de portobello.
Serveren
4
  • Verdeel de aardappelen en portobello over de borden.
  • Schep de ovengroenten ernaast.
  • Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Weetje: Paddenstoelen, waaronder portobello's, zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil en zit vooral in dierlijke producten. Eet je vaak vegetarisch of veganistisch? Kook dan regelmatig met champignons of andere paddenstoelen om een tekort te voorkomen.