Ik ben een wortel en groei onder de grond. Wist je dat ik verschillende jassen in de grond heb liggen? Je kent mij waarschijnlijk alleen als oranje wortel, maar ik heb ook een paarse, witte en zelfs een gele jas.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Gele wortel
½ unit
Prei
110 g
Kalkoenshoarma
3 unit
Mini-pitabroodjes
(Contains Gluten)
40 g
Veldsla
50 g
Biologische yoghurt Griekse stijl
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Honing
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden (of maak gebruik van een broodrooster om de pitabroodjes te bereiden).
Snijd de gele peen in blokjes van ½ cm en snijd de prei in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gele peen al roerende 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kalkoenshoarma toe en roerbak 2 minuten. Voeg de prei toe, dek de pan af en bak 10 minuten op middelmatig vuur. Schep tussendoor regelmatig om.
Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, witte wijnazijn, peper en zout en meng de dressing met de veldsla in een saladekom.
Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel de pitabroodjes beleggen met de kalkoenshoarma, Griekse yoghurt en salade.