Gezonde shoarma met gele peen en Griekse salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gezonde shoarma met gele peen en Griekse salade

Gezonde shoarma met gele peen en Griekse salade

Ik ben een wortel en groei onder de grond. Wist je dat ik verschillende jassen in de grond heb liggen? Je kent mij waarschijnlijk alleen als oranje wortel, maar ik heb ook een paarse, witte en zelfs een gele jas.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Gele wortel

½ stuk(s)

Prei

110 gram

Kalkoenshoarma

3 stuk(s)

Mini-pitabroodjes

(Bevat Gluten)

40 gram

Veldsla

50 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)699 kcal
Energie (kJ)2925 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten35 g
Zout0 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Saladekom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden (of maak gebruik van een broodrooster om de pitabroodjes te bereiden).

Snijd de gele peen in blokjes.
2

Snijd de gele peen in blokjes van ½ cm en snijd de prei in dunne ringen. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gele peen al roerende 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kalkoenshoarma toe en roerbak 2 minuten. Voeg de prei toe, dek de pan af en bak 10 minuten op middelmatig vuur. Schep tussendoor regelmatig om.

3

Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met water en bak de pitabroodjes 5 minuten in de oven of broodrooster.

Meng de dressing met de veldsla
4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, witte wijnazijn, peper en zout en meng de dressing met de veldsla in een saladekom.

Verdeel de pitabroodjes over de borden.
5

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel de pitabroodjes beleggen met de kalkoenshoarma, Griekse yoghurt en salade.