Je maakt de pesto in dit recept helemaal zelf. En daar heb je maar drie basisingrediënten voor nodig; olijfolie, basilicum en pijnboompitten. Zo makkelijk en zo lekker! Je laat het gerecht aan het einde in de oven verder garen. Zo vermengen de smaken zich en kan de kaas heerlijk smelten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
75 gram
Kastanjechampignons
2 stuk(s)
Bosui
10 gram
Pijnboompitten
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
250 gram
Gnocchi
(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)
1 tl
Gedroogde rozemarijn
25 gram
Geraspte grana padano
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
5 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
2 el
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de gnocchi. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette en champignons in dunne plakken en de lente-ui in ringen.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Kook ondertussen de gnocchi, afgedekt, in 4 minuten gaar of tot deze boven komen drijven. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Verhit vervolgens de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de knoflook, courgette, champignons en rozemarijn 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de gnocchi toe, breng op smaak met peper en zout en verhit 1 minuut.
Schep de gnocchi over in een ovenschaal met bakpapier, voeg de lente-ui toe en ¾ van de grana padano. Schep goed om en bak 10 – 15 minuten in de oven.
Maak ondertussen de pesto: meng in een hoge kom ⅔ deel van de pijnboompitten met de basilicum, extra vierge olijfolie, 1 el water per persoon en overige grana padano. Breng op smaak met peper en zout en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel een klein scheutje extra vierge olijfolie toe om het vloeibaarder te maken.
Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de pesto en overige pijnboompitten naar smaak.