Gochujang-zalm met udonnoedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gochujang-zalm met udonnoedels

Gochujang-zalm met udonnoedels

met paksoi, wortel en puntpaprika

Met dit recept tover je 251 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Snel & gezond
Lactose-arm
Pescotarisch
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paksoi

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

1 el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3099 kJ
Energie (kcal)741 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten61.3 g
waarvan suikers25.2 g
Vezels6.7 g
Eiwitten29.3 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Grote wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in kwarten.
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de puntpaprika in repen.
  • Snijd de wortel in plakjes.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren.
Zalm marineren
2
  • Meng in een kleine kom de gochujang (let op: pittig! Gebruik naar smaak) sesamolie, de gember woksaus, sojasaus en het sap van 1/4 limoen per persoon.
  • Meng in een kom de zalm met 1 el gochujangsaus per persoon. Zorg ervoor dat de zalmfilet volledig bedekt is met de saus.
Groenten bakken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, de knoflook, de wortel, de puntpaprika en het witte gedeelte van de paksoi 5 - 7 minuten.
  • Voeg de udonnoedels, de overige gochujangsaus en 1 el water per persoon toe aan de hapjespan en bak 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Voeg in de laatste 30 seconden het groene gedeelte van de paksoi toe.
Serveren
4
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalmfilet 2 - 3 minuten op de huid. Draai de zalm om en bak nog 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Verdeel de udonnoedels met groenten over diepe borden. Leg de zalmfilet erbovenop.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.