Griezelige gehaktballetjes met "bloed"saus van cranberry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griezelige gehaktballetjes met "bloed"saus van cranberry

Griezelige gehaktballetjes met "bloed"saus van cranberry

met pompoenpuree, spekjes en zelfgemaakte jus

De aardappelpuree is vol van smaak door de melk en roomboter die je toevoegt. Hoe fijner je de aardappelen stampt, hoe romiger het resultaat.

Allergenen :
Soja
Tarwe
Pecannoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Prei

25 gram

Spekreepjes

10 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Kalfsburger

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

75 gram

Pompoenblokjes

20 gram

Cranberrychutney

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

30 gram

[Plantaardige] roomboter

75 ml

Zoutarme runderbouillon

1 tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4154 kJ
Energie (kcal)993 kcal
Vetten63.3 g
waarvan verzadigd29.7 g
Koolhydraten66.5 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels14.8 g
Eiwitten35.2 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan (zie Tip). Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Kook de aardappelen en de pompoen 12 - 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet af en laat uitstomen.
  • Bereid ondertussen de bouillon.
  • Snijd de prei in dunne ringen en snipper de ui.

Tip: Gebruik twee pannen als je voor meer dan vier personen kookt.

Gehaktballen bakken
2
  • Verhit 1/4 van de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de prei en de spekreepjes 5 - 7 minuten. 
  • Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.
  • Vorm van elke burger twee gehaktballen.
  • Verhit opnieuw 1/4 van de roomboter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 4 - 6 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
"Bloed"saus maken
3
  • Verhit opnieuw 1/4 van de roomboter in dezelfde hapjespan en bak de ui 2 - 3 minuten.
  • Roer de ketjap, cranberrychutney, bouillon en de helft van de mosterd erdoor. Voeg de gehaktballen weer toe aan de pan en laat de jus 8 - 10 minuten zachtjes inkoken.
  • Snijd ondertussen de peterselie grof.
  • Stamp de aardappelen en pompoen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige mosterd, een scheutje melk en de overige mosterd en boter toe en stamp goed door. 
Serveren
4
  • Verdeel de stamppot over de borden. Verdeel de prei en spekreepjes erover. Leg de gehaktballen erbovenop.
  • Steek twee pecannoten in de bovenkant van elke gehaktbal, zodat ze op puntige oren lijken. Gebruik de pecannoten om gezichten te maken op de 'vleermuis' gehaktballen.
  • Besprenkel met wat van de "bloed"saus en serveer de overige saus ernaast.
  • Garneer met de peterselie en de overige pecannoten.