Griezelige gevulde pepers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griezelige gevulde pepers

Griezelige gevulde pepers

2 porties | met gehakt, rijst, pesto en geraspte kaas

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Paprika

150 gram

Basmatirijst

200 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

1

Tomatenpuree

50 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

500 ml

Kokend water

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3549 kJ
Energie (kcal)848 kcal
Vetten44.5 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten74.1 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels13.6 g
Eiwitten34 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan voor de rijst en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de rijst 15 - 20 minuten.
  • Snijd de bovenkant van de paprika's, maar bewaar de bovenkant om later als deksel te gebruiken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's.
2

 

  • Snijd voorzichtig driehoekige ogen en monden uit de paprika's, zodat ze lijken op enge gezichten.
  • Plaats de paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. 
  • Bestrooi royaal met zout. Bak 10 - 15 minuten in de oven.

 

3
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 3 minuten los.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut.
  • Giet de rijst af en voeg toe aan de hapjespan. Bak 2 minuten op middelhoog vuur zonder veel te roeren.
  • Roer de pesto, wittewijnazijn en kaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Vul de paprika's met het gehaktmengsel.
  • Plaats de bovenkant op de paprika's en serveer de Halloween-paprika's direct.