Groene couscous met tonijn en peultjes
Groene couscous met tonijn en peultjes

Groene couscous met tonijn en peultjes

met verse kruiden en pompoenpitten

De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Wheat
Fish
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

¼ piece

Lemon

½ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Tomato

½ piece

Garlic

10 g

Fresh flat leaf parsley & mint

75 g

Mangetout

5 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

½ can

Tuna packed in water

(Contains Fish)

½ sachet(s)

Za'atar

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Black pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2858 kJ
Calories683 kcal
Fat33.5 g
Saturated Fat4.8 g
Carbohydrate67.5 g
Sugar10.5 g
Dietary Fiber9.6 g
Protein27.5 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
High-Sided Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Couscous koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Houd 20 ml kookvocht per persoon apart, giet de rest af en spoel de couscous af met koud water. 

Snijden
2

Snijd de peultjes door de helft (zie Tip). Pers de citroen uit. Snijd de komkommer en de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes. Haal je die er liever eerst af? Verwijder dan voorzichtig de uiteinden van de peultjes met een mes en trek de draadjes mee.

Pompoenpitten roosteren
3

Verhit een koekenpan met deksel zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak knoflook en peultjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper. 

Peultjes koken
4

Voeg 1 el water per persoon toe en kook, afgedekt, nog 4 - 6 minuten, of tot de peultjes gaar zijn. Haal van het vuur en roer de za'atar erdoorheen.

Weetje: Wist je dat peultjes veel goede voedingsstoffen bevatten? Ze zijn rijk aan vitamine C voor een sterke weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Groene saus maken
5

Ris de blaadjes van de munt. Meng in een hoge kom de mayonaise, het achtergehouden kookvocht, het kookvocht en 1/2 el citroensap per persoon. Voeg de hele peterselietakjes en de muntblaadjes toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.

Serveren
6

Laat de tonijn uitlekken. Schep de tonijn samen met de helft van de groene saus door de couscous. Voeg de peultjes, komkommer en tomaat toe en meng door couscous. Serveer de couscous over diepe borden. Besprenkel met de overige saus. Garneer met de pompoenpitten.