Groene curry met garnalen en rijst
Groene curry met garnalen en rijst

Groene curry met garnalen en rijst

met spitskool, sperziebonen en cashewstukjes

In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Tags:
Family
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

½ piece

Shallot

1 cm

Fresh ginger

1 piece

Garlic

75 g

Green beans

100 g

Chopped sweetheart cabbage

90 milliliters

Coconut milk

½ sachet(s)

Green curry spices

10 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

80 g

Shrimp

5 g

Chopped cashews

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories703 kcal
Energy (kJ)2940 kJ
Fat32 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate76 g
Sugar8 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein24 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok or sautépan
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 3 gelijke stukken.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Groenten garen
2

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en bak de gember, knoflook en sjalot 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen, spitskool, kokosmelk, currykruiden en 10 ml vissaus per persoon toe. Laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Garnalen bakken
3

Verhit ondertussen in een andere wok of hapjespan 1/2 el zonnebloemolie per persoon en roerbak de garnalen 3 minuten op hoog vuur. Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de curry en roer goed door. Breng de groene curry op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de groene curry over diepe borden en schep de rijst erbovenop. Garneer met de cashewstukjes.