Deze malse en gekruide hamburgertjes zijn gemaakt van half-omhalfgehakt. Het varkensvlees met het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees zorgt voor een sappige smaak. Daarnaast is er gebruik gemaakt van vlees afkomstig van het Hollands Weiderund.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Roodschillige aardappelen
150 gram
Triotomaten
¼ stuk(s)
Knoflookteen
1.5 takje(s)
Gedroogde tijm
0.13 stuk(s)
Citroen
1 el
Labne
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)
20 gram
Veldsla
2 stuk(s)
Half-om-half hamburger
(Bevat Gluten, Eieren Kan bevatten Soja, Melk (inclusief lactose), Selderij, Mosterd)
½ el
Olijfolie
¼ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen (roseval) en verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de aardappelen grondig, snijd in flinterdunne plakken en kook, afgedekt, 5 minuten. Giet daarna af, dep droog (met een schone theedoek) en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de aardappelen met de helft van de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de aardappelen 20 – 25 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de tomaten klein. Snijd of pers de knoflook fijn en ris de tijmblaadjes van de takjes. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
Meng de tomaten met de helft van de knoflook en het grootste deel van de tijm in een saladekom en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, 1 tl citroensap per persoon en ¼ tl citroenrasp per persoon, peper en zout. Bewaar de tomatensalade apart en schep tussendoor een aantal keer om.
Meng de Turkse yoghurt met een ¼ tl citroenrap per persoon, een ½ el citroensap per persoon, de overige tijm en knoflook en peper en zout naar smaak. Scheur de veldsla klein en schep de veldsla vlak voor het opdienen door de tomatensalade.
Verhit, als de aardappelen bijna klaar zijn, de overige olijfolie in een grill- of koekenpan en gril of bak de hamburgertjes 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de hamburgertjes en aardappelen over de borden en serveer met de tomatensalade. Serveer de yoghurt bij de aardappelen.
Tip! Als je de aardappelen heel dun snijdt zijn deze niet alleen eerder klaar, maar worden de aardappelen ook nog eens lekker knapperig!