Hamburgertjes met gebakken rosevalaardappelen en tomatensalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hamburgertjes met gebakken rosevalaardappelen en tomatensalade

Hamburgertjes met gebakken rosevalaardappelen en tomatensalade

met tomaten in verschillende kleurtjes

Deze malse en gekruide hamburgertjes zijn gemaakt van half-omhalfgehakt. Het varkensvlees met het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees zorgt voor een sappige smaak. Daarnaast is er gebruik gemaakt van vlees afkomstig van het Hollands Weiderund.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Roodschillige aardappelen

150 gram

Triotomaten

¼ stuk(s)

Knoflookteen

1.5 takje(s)

Gedroogde tijm

0.13 stuk(s)

Citroen

1 el

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

20 gram

Veldsla

2 stuk(s)

Half-om-half hamburger

(Bevat Gluten, Eieren Kan bevatten Soja, Melk (inclusief lactose), Selderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)654 kcal
Energie (kJ)2736 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten24 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Bakpapier
Bakplaat
Mes
Grote kom
Koekenpan

Instructies

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen (roseval) en verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de aardappelen in flinterdunne plakken
2

Was de aardappelen grondig, snijd in flinterdunne plakken en kook, afgedekt, 5 minuten. Giet daarna af, dep droog (met een schone theedoek) en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de aardappelen met de helft van de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de aardappelen 20 – 25 minuten in de oven.

Snijd of pers de knoflook fijn
3

Snijd ondertussen de tomaten klein. Snijd of pers de knoflook fijn en ris de tijmblaadjes van de takjes. Was de citroen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

4

Meng de tomaten met de helft van de knoflook en het grootste deel van de tijm in een saladekom en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, 1 tl citroensap per persoon en ¼ tl citroenrasp per persoon, peper en zout. Bewaar de tomatensalade apart en schep tussendoor een aantal keer om.

5

Meng de Turkse yoghurt met een ¼ tl citroenrap per persoon, een ½ el citroensap per persoon, de overige tijm en knoflook en peper en zout naar smaak. Scheur de veldsla klein en schep de veldsla vlak voor het opdienen door de tomatensalade.

6

Verhit, als de aardappelen bijna klaar zijn, de overige olijfolie in een grill- of koekenpan en gril of bak de hamburgertjes 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de hamburgertjes en aardappelen over de borden en serveer met de tomatensalade
7

Verdeel de hamburgertjes en aardappelen over de borden en serveer met de tomatensalade. Serveer de yoghurt bij de aardappelen.

Tip! Als je de aardappelen heel dun snijdt zijn deze niet alleen eerder klaar, maar worden de aardappelen ook nog eens lekker knapperig!