Harira met Afrikaanse kruiden, linzen en geroosterde kikkererwten
Harira met Afrikaanse kruiden, linzen en geroosterde kikkererwten

Harira met Afrikaanse kruiden, linzen en geroosterde kikkererwten

met pita’s, labne en bladpeterselie

Harira is een traditionele Noord-Afrikaanse soep op basis van linzen, tomaten en kikkererwten. Wij hebben er een twist aan gegeven: de kikkererwten zijn geroosterd in de oven voor een crunchy topping op je soep!

Tags:
Veggie
Allergens:
Egg
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ pack

Lentils

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

½ piece

Onion

½ piece

Carrot

1 teaspoon

Fresh ginger

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

40 g

Labneh

(Contains Egg, Milk)

½ pack

Chickpeas

¼ sachet(s)

BBQ spice rub

20 g

Chopped dates

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

2 piece

Pita bread

(Contains Wheat)

½ pack

Chopped tomatoes

½ piece

Garlic

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

200 milliliters

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3430 kJ
Calories820 kcal
Fat23.1 g
Saturated Fat3.4 g
Carbohydrate111.1 g
Sugar28.9 g
Dietary Fiber22.8 g
Protein29.3 g
Salt5.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Soup pan with lid
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Colander
Paper Towel
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Rasp de gember. Snipper de ui grof. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in de lengte doormidden en daarna in plakjes.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de gember, knoflook, ui, wortel en dadelstukjes toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, het bouillonblokje en 200 ml water per persoon toe (zie Tip). Breng aan de kook en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten koken.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Kikkererwten roosteren
3

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Dep de helft van de kikkererwten droog met keukenpapier. De andere helft gaat later in de soep. Voeg de droge kikkererwten toe aan een kom en meng met de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Spreid de kikkererwten uit over een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en krokant zijn.

Pita's bakken
4

Bak de pita's 6 - 8 minuten mee in de oven tot ze goudbruin kleuren, of rooster de pita's in een broodrooster. Hak de verse bladpeterselie grof. Laat de linzen uitlekken in een vergiet.

Soep afwerken
5

Voeg de Afrikaanse kruiden toe en pureer de soep met een staafmixer. Roer de linzen en overige kikkererwten door de soep. Proef de soep en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Verhit het geheel nog 2 - 3 minuten.

Serveren
6

Serveer de soep in een diep bord. Garneer met de geroosterde kikkerertwen en maak af met de verse bladpeterselie en labne. Serveer de pita's ernaast.

Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.