Hartige ontbijtcrackers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hartige ontbijtcrackers

Hartige ontbijtcrackers

3 x ontbijten voor 2 personen | kruidenkaas & ham, avocado & ei, roomkaas & ham

Met dit recept kun je drie keer ontbijten met twee personen. Je maakt verschillende variaties:

  • Crackers met kruidenroomkaas, ham en tuinkers (2 porties)
  • Crackers met avocado, ei en tuinkers (2 porties)
  • Crackers met roomkaas, ham en radijs (2 porties)
Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Tarwe
Gerst
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd5 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

100 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Tuinkers

1 stuk(s)

Avocado

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

8 plak(ken)

Achterham

100 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 bosje(s)

Radijs

12 stuk(s)

Crackers

(Bevat Tarwe, Gerst, Gluten, Soja Kan bevatten Mosterd, Sesamzaad, Lupine)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3685 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten63.1 g
waarvan verzadigd21.2 g
Koolhydraten14.2 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels15.3 g
Eiwitten35 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Steelpan
Kleine kom

Instructies

1
  • Verdeel vier crackers over twee borden. 
  • Besmeer de crackers met de kruidenroomkaas.
  • Verdeel de ham over de crackers en garneer met de tuinkers.
2
  • Breng ruim water aan de kook in een steelpan. Voeg de eieren voorzichtig toe en kook de eieren 5 - 7 minuten (zie Tip). 
  • Giet daarna af en laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren en snijd doormidden.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Prak in een kleine kom het vruchtvlees fijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel vier crackers over twee borden. Verdeel de geprakte avocado erover. Garneer met de eieren en de tuinkers.

Tip: Je kunt de eieren ook vantevoren koken en in de koelkast bewaren. Pel de eieren in de ochtend om je crackers mee te beleggen.

3
  • Verdeel vier crackers over twee borden.
  • Snijd de radijs in dunne plakken.
  • Besmeer de crackers met de roomkaas.
  • Verdeel de ham over de crackers en garneer met de radijs. Breng op smaak met peper en zout.