Hemelse modder - chocolademousse

Hemelse modder - chocolademousse

met geroosterd amandelschaafsel

Allergens:
Milk
Soy
Almonds

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

300 g

Chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)

400 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

20 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

teaspoon

Salt

3 tablespoon

Sugar

Nutrition Values

Energy (kJ)5781 kJ
Calories1382 kcal
Fat99.9 g
Saturated Fat61.1 g
Carbohydrate101.2 g
Sugar97.6 g
Dietary Fiber3.9 g
Protein17.9 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

heat resisting bowl
Saucepan
Mixing Bowl
Hand mixer
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1
  • Breng een laagje water aan de kook in een steelpan, draai daarna het vuur laag. 
  • Zet een hittebestendige kom boven op de steelpan, zorg dat de kom het water niet raakt.
  • Breek de chocolade hierin en laat au bain-marie smelten. 
  • Roer de chocolade goed door, voeg een klein snufje zout toe, en houd tot gebruik vloeibaar.
2
  • Klop in een andere kom de slagroom en de suiker met een mixer luchtig en lobbig (zie Tip).

Tip: Zorg dat de kom en mixer goed schoon zijn en dat de slagroom koud is! Dat maakt het kloppen gemakkelijker! 

3
  • Haal de gesmolten chocolade van het vuur (pas op: heet!). 
  • Spatel voorzichtig 1/3 van slagroom door de chocolade tot er geen klontjes meer zijn.
  • Herhaal tot de slagroom op is.
  • Schep in glaasjes, of in een grote serveerschaal dek af en zet tot gebruik in de koelkast (minimaal 5 uur).
4
  • Haal de glaasjes ongeveer 1 uur voor serveren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de geschaafde amandelen totdat ze lichtbruin kleuren.
  • Serveer de chocolademousse en garneer met de geroosterde amandelen.