topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pistache-citroencake

Pistache-citroencake

12 plakjes | met glazuur en citroenrasp

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten. 


Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe
Pistachenoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Ongezouten boter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Ei)

200 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten Gluten)

200 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

6 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Ei, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

40 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Citroen

100 gram

Poedersuiker

(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Gluten, Noten)

Zelf toevoegen

1 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)8379 kJ
Energie (kcal)2003 kcal
Vetten104.5 g
waarvan verzadigd57.5 g
Koolhydraten231 g
waarvan suikers154.7 g
Vezels7 g
Eiwitten32.8 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Steelpan
Spatel
Grote kom
Handmixer
Kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Weeg de roomboter, suiker, bloem en bakpoeder af.
  • Verhit de roomboter in een kleine pan op laag vuur, of in de magnetron. Zet het vuur uit wanneer de boter volledig gesmolten is en laat afkoelen.
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Vet een rechthoekig bakblik in, of bekleed met bakpapier.
2
  • Voeg de eieren en kristalsuiker toe aan een grote kom. Meng met een elektrische garde of mixer tot een luchtig, lichtgeel beslag. Meng vervolgens de roomboter erdoorheen.
  • Voeg de bloem, het bakpoeder, het zout en driekwart van de pistachenoten toe en meng voorzichtig met een spatel.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak 40 - 50 minuten in het midden van de oven (zie Tip).

Tip: Controleer na 40 minuten of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt de satéprikker er droog uit? Dan is de cake klaar!

3
  • Haal de cake uit de oven. Laat volledig afkoelen en haal de cake uit de vorm. 
  • Rasp de citroen en pers de helft uit boven een kleine kom.
  • Meng in een kom de poedersuiker met het citroensap om het glazuur te maken.
4
  • Verdeel het glazuur over de cake. Versier met de citroenrasp en de overige pistachenoten.
  • Serveer de cake.