Hollandse salade met gerookte forel
Hollandse salade met gerookte forel

Hollandse salade met gerookte forel

met krieltjes, radijs en mosterd-dilledressing

Deze Hollandse salade bevat alle elementen van de lente: vers, fris en groen. Vier het voorjaar op je bord!

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Baby potatoes

200 g

Green beans

0.36 bunch

Radish

2.5 g

Fresh dill

(May be present Celery)

1 piece

Smoked trout fillet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

2 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Mustard

½ tablespoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories599 kcal
Energy (kJ)2504 kJ
Fat28.3 g
Saturated Fat4.5 g
Carbohydrate51.2 g
Sugar12.8 g
Dietary Fiber14.1 g
Protein29.7 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook ruim water met een snufje zout in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Krieltjes en bonen koken
2

Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Voeg na 5 minuten ook de sperziebonen bij de krieltjes en laat meekoken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Radijs en dille snijden
3

Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein (de andere helft gebruik je niet meer). Hak de dille heel fijn.

Dressing maken
4

Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, de mosterd, de witte balsamicoazijn, de honing, het grootste deel van de dille, peper en zout.

Salade mengen
5

Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken en meng het grootste deel van de forel met de krieltjes, sperziebonen, radijs en radijsblad in een saladekom. Voeg de dressing toe en breng verder op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en garneer met de overige forel en overige dille.