Deze Hollandse salade bevat alle elementen van de lente: vers, fris en groen. Vier het voorjaar op je bord!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Baby potatoes
200 g
Green beans
0.36 bunch
Radish
2.5 g
Fresh dill
(May be present Celery)
1 piece
Smoked trout fillet
(Contains Fish)
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
2 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Mustard
½ tablespoon
White balsamic vinegar
Kook ruim water met een snufje zout in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Voeg na 5 minuten ook de sperziebonen bij de krieltjes en laat meekoken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein (de andere helft gebruik je niet meer). Hak de dille heel fijn.
Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, de mosterd, de witte balsamicoazijn, de honing, het grootste deel van de dille, peper en zout.
Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken en meng het grootste deel van de forel met de krieltjes, sperziebonen, radijs en radijsblad in een saladekom. Voeg de dressing toe en breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden en garneer met de overige forel en overige dille.