Deze Hollandse salade bevat alle elementen van de lente: vers, fris en groen. Vier het voorjaar op je bord!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
200 gram
Sperziebonen
0.36 bosje(s)
Radijs
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Gerookte forelfilet
(Bevat Vis)
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
2 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Mosterd
½ el
Witte balsamicoazijn
Kook ruim water met een snufje zout in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Voeg na 5 minuten ook de sperziebonen bij de krieltjes en laat meekoken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein (de andere helft gebruik je niet meer). Hak de dille heel fijn.
Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, de mosterd, de witte balsamicoazijn, de honing, het grootste deel van de dille, peper en zout.
Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken en meng het grootste deel van de forel met de krieltjes, sperziebonen, radijs en radijsblad in een saladekom. Voeg de dressing toe en breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden en garneer met de overige forel en overige dille.