Zelfgemaakte gembershots
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte gembershots

Zelfgemaakte gembershots

gember-sinaasappel & gember-citroen | 2 flesjes van 700 ml

*flessen niet inbegrepen

Labels:
Recept

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

20 tl

Verse gember

4 stuk(s)

Handsinaasappel

1 stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1050 kJ
Energie (kcal)251 kcal
Vetten1.3 g
waarvan verzadigd0 g
Koolhydraten50.1 g
waarvan suikers34.8 g
Vezels10 g
Eiwitten3.9 g
Zout0 g

Benodigdheden

Zeef
Kom
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

1
  • Schil de helft van de gember of was grondig en snijd in kleinere stukken.
  • Gebruik een scherp mes om de schil van de sinaasappel te verwijderen en snijd vervolgens het vruchtvlees in blokjes.
2
  • Voeg de gember, sinaasappel en 100 ml water toe aan een hoge kom (zie Tip). Mix met een staafmixer tot het zo fijn mogelijk is.
  • Plaats een zeef op een kom, giet het mengsel erin en duw met een lepel het sap uit het mengsel.
  • Voeg honing naar smaak toe.

Tip: Heb je geen staafmixer? Je kunt ook een blender gebruiken om de ingrediënten te mixen.

3
  • Schil de overige gember of was grondig en snijd in kleinere stukken.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes.
  • Gebruik een scherp mes om de schil van de citroen te verwijderen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
4
  • Voeg de gember, de appel, het citroensap en 150 ml water toe aan een hoge kom. Mix met een staafmixer tot het zo fijn mogelijk is.
  • Plaats een zeef op een kom, giet het mengsel erin en duw met een lepel het sap uit het mengsel.
  • Voeg honing naar smaak toe.
  • Schenk 's ochtends een klein shotje sap voor een goede start van de dag. Bewaar de rest in luchtdichte flessen in de koelkast.