Zoetzuur is ideaal om mee te variëren. Voeg ook eens rode peper, verse gember en bosui toe. Het zuur maakt gelijk korte metten met de scherpe smaken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
60 g
Peanut sauce
10 g
Crispy fried onions
(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)
100 g
Chicken mince with Indonesian spices
5 g
Fresh coriander
¼ piece
Lime
250 g
French fries
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
½ bunch
Radish
1 teaspoon
Sugar
½ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!
Verwijder het eventuele radijsblad en snijd de radijs in dunne plakken. Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de radijs toe, breng op smaak met zout en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Snijd de limoen in 8 partjes. Meng in een kom de mayonaise met per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1/2 tl limoenrasp (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaisesausje. Meng daarvoor per persoon: 1 el mayonaise met 2 el yoghurt, peper en zout. Net zo lekker en minder calorierijk.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 - 5 minuten los. Hak ondertussen de koriander fijn.
Verwarm de satésaus met 1 el water per persoon in een kleine steelpan op laag vuur. Haal de frieten uit de oven en meng met de helft van de koriander.
Verdeel de frieten over de borden. Verdeel hierover het kipgehakt. Schenk de satésaus erover en garneer met de gefrituurde uitjes, zoetzure radijs en overige koriander. Besprenkel met de limoenmayonaise.