Italiaanse pitabroodjes met gehakt, tomaat-pestosalade, bataat en knapperige ijsbergsla
Italiaanse pitabroodjes met gehakt, tomaat-pestosalade, bataat en knapperige ijsbergsla

Italiaanse pitabroodjes met gehakt, tomaat-pestosalade, bataat en knapperige ijsbergsla

Met de combinatie van Italiaans gekruid rundergehakt, groene pesto genovese en rozemarijn is dit gerecht een Italiaanse variant van het Turkse broodje shoarma. Het is leuk om je eigen broodje te beleggen door de verschillende bakjes op tafel te zetten.

Allergens:
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Zoete aardappel

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

2 unit

Mini-pitabroodjes

(Contains Gluten)

2 unit

Tomaat

40 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

100 g

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

40 g

IJsbergsla en veldsla

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories1056 kcal
Energy (kJ)4418 kJ
Fat57 g
Saturated Fat13.7 g
Carbohydrate89 g
Sugar20 g
Dietary Fiber11 g
Protein41 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Oven verwarmen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de bataat en snijd in repen van 1 cm dik.

Bataat bereiden
2

Verdeel de bataat op een bakplaat met bakpapier en meng met de rozemarijn, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de bataat 12 - 15 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.

Pitabroodjes bakken
3

Besprenkel de pitabroodjes met water en verwarm de laatste 5 minuten bij de bataat in de oven of in een broodrooster.

Salade maken
4

Snijd ondertussen de tomaat in plakken en meng met de pesto in een saladekom.

Bakken
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt met de overige olijfolie in 5 minuten los. Meng daarna met de tomaat-pestosalade en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met tomaat-pestosalade en de ijsbergslamelange. Serveer met de bataatstokjes.