Met de combinatie van Italiaans gekruid rundergehakt, groene pesto genovese en rozemarijn is dit gerecht een Italiaanse variant van het Turkse broodje shoarma. Het is leuk om je eigen broodje te beleggen door de verschillende bakjes op tafel te zetten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Zoete aardappel
1 teaspoon
Gedroogde rozemarijn
2 unit
Mini-pitabroodjes
(Contains Gluten)
2 unit
Tomaat
40 g
Groene pesto
(Contains Milk, Tree nuts)
100 g
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
40 g
IJsbergsla en veldsla
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de bataat en snijd in repen van 1 cm dik.
Verdeel de bataat op een bakplaat met bakpapier en meng met de rozemarijn, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de bataat 12 - 15 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.
Besprenkel de pitabroodjes met water en verwarm de laatste 5 minuten bij de bataat in de oven of in een broodrooster.
Snijd ondertussen de tomaat in plakken en meng met de pesto in een saladekom.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt met de overige olijfolie in 5 minuten los. Meng daarna met de tomaat-pestosalade en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met tomaat-pestosalade en de ijsbergslamelange. Serveer met de bataatstokjes.