Maak zelf croutons van bruine ciabatta en Italiaanse kruiden met een gegratineerd laagje Italiaanse kaas. Dat zorgt niet alleen voor extra vezels, maar ook voor een lekkere bite.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Paprika
2 stuk(s)
Kipfilet
15 ml
Basilicumcrème
½ stuk(s)
Bruin tarwebroodje
0.17 zakje(s)
Italiaanse kruiden
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
40 gram
Rucola en veldsla
1 el
Olijfolie
1 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
3 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Mosterd
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de pruimtomaat en de paprika in blokjes. Smeer de kipfilet in met de basilicumcrème en breng op smaak met peper en zout. Leg de kipfilet in een ovenschaal en bak 20 - 22 minuten in de oven.
Tip: Wil je een extra krokant laagje rond de kipfilet? Bak de filet dan eerst 1 minuut rondom aan met een beetje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de ui in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 - 3 minuten per persoon 2 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe. Bewaar apart en laat iets afkoelen.
Tip: Wist je dat dit gerecht door de rode ui, tomaat en paprika meer dan de ADH vitamine C bevat? Daarnaast bevat het weinig zout en calorieën. Lekker in balans dus!
Snijd de bruine ciabatta in kleine blokjes. Meng in een kom per persoon: 1 el olijfolie en 1/2 tl Italiaanse kruiden met de blokjes ciabatta. Verdeel de blokjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de Italiaanse kaas en bak ze 8 - 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl balsamicoazijn, 1/2 tl honing en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de slamix, tomaat en paprika toe aan de saladekom en meng goed door de dressing.
Tip: Meng ook een deel van de croutons door de salade voor een krokante bite.
Haal de kip uit de oven en snijd in plakken. Verdeel de salade over de borden en leg er de gesneden kipfilet op. Garneer met de croutons en de gekaramelliseerde ui.