Maak zelf croutons van bruine ciabatta en Italiaanse kruiden met een gegratineerd laagje Italiaanse kaas. Dat zorgt niet alleen voor extra vezels, maar ook voor een lekkere bite.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red onion
1 piece
Tomato
½ piece
Bell pepper
2 piece
Chicken breast
15 milliliters
Basil crème
½ piece
Wholewheat bread roll
0.17 sachet(s)
Italian seasoning
15 g
Grated Italian cheese
40 g
Arugula & lamb's lettuce
to taste
Salt and pepper
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
3 teaspoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
Sugar
1 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de pruimtomaat en de paprika in blokjes. Smeer de kipfilet in met de basilicumcrème en breng op smaak met peper en zout. Leg de kipfilet in een ovenschaal en bak 20 - 22 minuten in de oven.
Tip: Houd je van een extra krokant korstje op de kipfilet? Bak de filet dan eerst 1 minuut rondom aan met een beetje olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Bak de ui in 6 - 8 minuten goudbruin. Voeg de laatste 2 - 3 minuten per persoon 2 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe. Bewaar apart en laat iets afkoelen.
Snijd de bruine ciabatta in kleine blokjes. Meng in een kom per persoon: 1 el olijfolie en 1/2 tl Italiaanse kruiden met de blokjes ciabatta. Verdeel de blokjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de Italiaanse kaas en bak ze 8 - 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl balsamicoazijn, 1/2 tl honing en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de slamix, tomaat en paprika toe aan de saladekom en meng goed door de dressing.
Tip: Meng ook een deel van de croutons door de salade voor een krokante bite.
Haal de kip uit de oven en snijd in plakken. Verdeel de salade over de borden en leg er de gesneden kipfilet op. Garneer met de croutons en de gekaramelliseerde ui.
Tip: Wist je dat rucola en veldsla zeer rijk zijn aan ijzer en calcium? De 40 gram die je in deze salade eet, draagt daardoor al bij aan een gezonde inname van beide.