Italiaanse stijl salade met pesto, kip en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse stijl salade met pesto, kip en mozzarella

Italiaanse stijl salade met pesto, kip en mozzarella

2 porties | met amandelschaafsel en balsamicocrème

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Cashewnoten
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Kippendijfilet

1 bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

80 gram

Rucola

20 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2216 kJ
Energie (kcal)530 kcal
Vetten39.9 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten6.4 g
waarvan suikers4.2 g
Vezels2.2 g
Eiwitten36.8 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de kippendijfilet plat op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de kip tot deze volledig gaar is. Dit duurt ongeveer 16 - 18 minuten.
2
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Laat de mozzarella uitlekken en scheur in kleine stukjes.
3
  • Leg de kip in een kom.
  • Gebruik twee vorken om het vlees uit elkaar te scheuren.
  • Roer de pesto door de kip.
4
  • Verdeel de rucola over twee kommen.
  • Leg de tomaten, mozzarella en pestokip erbovenop.
  • Besprenkel met de balsamicocrème.
  • Garneer met het amandelschaafsel.