topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanse noedelsoep

Japanse noedelsoep

met kipfilet, kastanjechampignons, paksoi, gember en rode peper

Vandaag maak je een snelle, maar rijke soep met gemarineerde kipfiletreepjes, verse gember en pittige rode peper. Wil je het gerecht nog meer pit geven? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

125 gram

Kastanjechampignons

75 gram

Paksoi

120 gram

Gemarineerde kipfiletreepjes

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

500 ml

Kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2038 kJ
Energie (kcal)487 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers5.2 g
Vezels4 g
Eiwitten32 g
Zout6.8 g

Instructies

Bouillon bereiden
1

Bereid de kippenbouillon.

Groenten snijden
2

Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de gember en de rode peper fijn (zie tip). Snijd de kastanjechampignons in plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi grof.

Bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de paksoi toe en bak nog 2 minuten.

Soep koken
4

Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten, afgedekt koken op middellaag vuur. Voeg na 4 minuten de udonnoedels toe.

Op smaak brengen
5

Breng de soep op smaak met de sojasaus, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen.