Ramen is een heldere Japanse noedelsoep boordevol groenten en geserveerd met plakjes vlees, vis of een eitje. Ramen is niet de naam van de noedels, maar van het gerecht zelf. In Japan wordt deze soep op elk moment van de dag gegeten, ook als ontbijt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 cm
Verse gember
¼ unit
Rode peper
¼ unit
Peen
60 g
Champignons
100 g
Spitskool en broccoli
(May be present Celery)
100 g
Verse udonnoedels
(Contains Gluten)
¼ sachet(s)
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
120 g
Kabeljauwfilet
(Contains Fish)
400 milliliters
Groentebouillon
2 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
• Bereid de bouillon • Schil de gember en snijd of rasp fijn • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn • Snijd de peen in dunne halve plakken. Snijd de champignons in kwarten.
• Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan. Fruit de gember en rode peper 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. • Voeg de peen en de groentemix toe en roerbak 2 minuten • Voeg de bouillon toe en laat 6 – 8 minuten koken. Voeg halverwege de champignons en de noedels toe
• Dep ondertussen de kabeljauw droog met keukenpapier. • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauw 2 – 3 minuten per kant. • Breng op smaak met peper en zout.
• Breng de soep op smaak met sojasaus en peper. • Verdeel de ramen over de soepkommen en serveer de kabeljauw erop.